Gezocht: Enthousiaste orthopedagoog en/of (GZ-) psycholoog

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een orthopedagoog en/of een (GZ-)psycholoog. Onze BGGZ-plus praktijk in Dordrecht voelt als ‘thuis’, zowel voor onze medewerkers als voor onze cliënten. Het vertrouwen dat zo ontstaat, is wat ons betreft de belangrijkste voorwaarde voor een juiste diagnose en succesvolle behandeling.

lees meer

Onze kijk op dyslexie

Dyslexie zegt niks over intelligentie

Dyslexie kun je niet genezen. Wel kun je leren met de negatieve gevolgen om te gaan en deze zoveel mogelijk terugdringen of voorkomen. Dyslexie staat los van intelligentie en hoeft je kind dus niet te beperken in zijn mogelijkheden!

Zelfvertrouwen door succeservaringen

De lees- en spellingproblemen als gevolg van dyslexie zijn in de praktijk goed behandelbaar. Ieder kind is uniek, daarom zoeken wij een behandelmethode die specifiek bij je kind past. En wij sturen altijd op succeservaringen om het zelfvertrouwen van uw kind te vergroten.

Wij vormen een team met school én met u

Om op niveau te komen, zal uw kind veel moeten oefenen en lezen. Niet alleen tijdens de behandeling in onze praktijk, maar ook op school en thuis. Uw hulp is daarom onmisbaar om de behandeling van uw kind tot een succes te maken.

Een huiselijke onderzoekomgeving

Voor het beste resultaat onderzoeken wij uw kind in een huiselijke en ontspannen sfeer. Onze praktijk en de aangrenzende tuin bieden daarvoor alle mogelijkheden. Zo brengen wij de pauzes met uw kind door aan de keuken- of tuintafel buiten de praktijkruimte. De trommel met speculaasjes staat op tafel! En om even te ontspannen gaan we, in het voorjaar en de zomer, graag de bloemenrijke tuin in om de vissen in de vijver te voeren, kikkers te kijken, een balletje te trappen of om lekker te schommelen.
Wij merken dat deze aanpak de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel geeft.

Ons team

Marijke Wiertsema-Holtland
Marijke Wiertsema-Holtland, Gz-psycholoog, Psycholoog NIP, Orthopedagoog NVO
Evita
Evita Groenewoud MSc, Orthopedagoog
Marga
Marga van Berkel, Logopedist / dyslexiebehandelaar
Chantal Mailly
Chantal Mailly, Logopedist / dyslexiebehandelaar
Esther
Esther Alderlieste, Orthopedagoog / dyslexiebehandelaar

Referenties

Ervaringen met Dyslexie Instituut Drechtsteden

Hier vindt u reacties van ouders wiens kind ik behandelde en van de logopediste waarmee ik samenwerk. Om privacyredenen zijn de achternamen weggelaten. Mocht u meer willen weten, dan kan ik u met hen in contact brengen..

Gemiddelde beoordeling


4,9
4,9 van 5 sterren (gebaseerd op 47 recensies)

Ik denk dat ik van geluk mag spreken dat ik bij mevrouw Wierstema ben uitgekomen

“Mijn verhaal mag dan minder lang zijn dan de voorgaande reacties, dat wil niet zeggen dat ik niet net zo tevreden ben. Ik denk dat ik van geluk mag spreken dat ik bij mevrouw Wierstema ben uitgekomen. Niet alleen had ze de lekkerste thee die ik ooit heb gedronken, ze wist ook nog is van alles te vertellen waardoor die testen steeds minder erg werden! Wat wist ze veel zeg… Eigenlijk heeft ze ervoor gezorgd dat ik op de juiste manier werd getest én daarnaast ook nog eens een leuke dag had. Super bedankt!”

Groetjes,

Isis

Jouw adviezen hebben we opgevolgd en mede daardoor gaat het nu erg goed

Beste Marijke,

Je hebt de afgelopen jaren alle drie onze zoons gezien en getest en onze vermoedens van dyslexie bevestigd. Jouw adviezen hebben we opgevolgd en mede daardoor gaat het nu erg goed. Dit jaar zal een spannend jaar worden, de jongste zit nu in groep 6 van de basisschool, de middelste doet de brugklas van de havo (in plaats van mavo) en de oudste is nu door naar havo 4. Op jouw advies hebben we met de jongste therapie gevolgd bij logopedie Stadspolders. Bij hem zijn daar de spellingsregels, de tafeltjes, het klokkijken en automatiseren erin gestampt. De juf was aan het eind van vorig jaar helemaal blij en wij ook want voor een dyslecticus is dat een bijna onmogelijke opgave. Bij de middelste zoon had je een vermoeden van beelddenken. Een beelddenker leert totaal anders dan een gewone leerling. Hier heb je ons handvatten gegeven om ermee om te gaan wat overhoren betreft en het trainen van zijn geheugen. Ook zijn gedrag (hoewel ook pubergedrag) werd uitgelegd en hij wordt nu beter begrepen. We hopen dat hij dit jaar laat zien wat hij kan en dat hij misschien toch door kan naar het VWO. De oudste is ook een apart geval. Hij bleek intelligent maar kon zich niet lang concentreren. Het was je opgevallen dat zijn oogmotoriek niet goed was. Als advies gaf je aan dat het voor de oudste wellicht geholpen zou zijn met een prismabril. En wat blijkt? Je had helemaal gelijk! Dr. Vente gaf je hiervoor ook een groot compliment want voor iemand die eigenlijk er zo zijdelings bij betrokken is, was dit briljant gevonden (zijn woorden). Met mijn oudste gaat het nu ook goed, je wil niet weten wat hij al allemaal gelezen heeft sinds hij deze bril heeft. En dat terwijl ze eigenlijk alle drie niet van lezen houden. Het is steeds hooguit een stripboek wat op het nachtkastje ligt. We zullen je op de hoogte houden hoe het gaat met de jongens maar voor nu willen we je alvast hartelijk danken voor je aandacht, tijd, adviezen, luisterend oor en nazorg.

Groetjes van ons allemaal!