Gezocht: Enthousiaste orthopedagoog en/of (GZ-) psycholoog

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een orthopedagoog en/of een (GZ-)psycholoog. Onze BGGZ-plus praktijk in Dordrecht voelt als ‘thuis’, zowel voor onze medewerkers als voor onze cliënten. Het vertrouwen dat zo ontstaat, is wat ons betreft de belangrijkste voorwaarde voor een juiste diagnose en succesvolle behandeling.

lees meer

Onze kijk op dyslexie

Dyslexie zegt niks over intelligentie

Dyslexie kun je niet genezen. Wel kun je leren met de negatieve gevolgen om te gaan en deze zoveel mogelijk terugdringen of voorkomen. Dyslexie staat los van intelligentie en hoeft je kind dus niet te beperken in zijn mogelijkheden!

Zelfvertrouwen door succeservaringen

De lees- en spellingproblemen als gevolg van dyslexie zijn in de praktijk goed behandelbaar. Ieder kind is uniek, daarom zoeken wij een behandelmethode die specifiek bij je kind past. En wij sturen altijd op succeservaringen om het zelfvertrouwen van uw kind te vergroten.

Wij vormen een team met school én met u

Om op niveau te komen, zal uw kind veel moeten oefenen en lezen. Niet alleen tijdens de behandeling in onze praktijk, maar ook op school en thuis. Uw hulp is daarom onmisbaar om de behandeling van uw kind tot een succes te maken.

Een huiselijke onderzoekomgeving

Voor het beste resultaat onderzoeken wij uw kind in een huiselijke en ontspannen sfeer. Onze praktijk en de aangrenzende tuin bieden daarvoor alle mogelijkheden. Zo brengen wij de pauzes met uw kind door aan de keuken- of tuintafel buiten de praktijkruimte. De trommel met speculaasjes staat op tafel! En om even te ontspannen gaan we, in het voorjaar en de zomer, graag de bloemenrijke tuin in om de vissen in de vijver te voeren, kikkers te kijken, een balletje te trappen of om lekker te schommelen.
Wij merken dat deze aanpak de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel geeft.

Ons team

Marijke Wiertsema-Holtland
Marijke Wiertsema-Holtland, Gz-psycholoog, Psycholoog NIP, Orthopedagoog NVO
Evita
Evita Groenewoud MSc, Orthopedagoog
Marga
Marga van Berkel, Logopedist / dyslexiebehandelaar
Chantal Mailly
Chantal Mailly, Logopedist / dyslexiebehandelaar
Esther
Esther Alderlieste, Orthopedagoog / dyslexiebehandelaar

Referenties

Ervaringen met Dyslexie Instituut Drechtsteden

Hier vindt u reacties van ouders wiens kind ik behandelde en van de logopediste waarmee ik samenwerk. Om privacyredenen zijn de achternamen weggelaten. Mocht u meer willen weten, dan kan ik u met hen in contact brengen..

Gemiddelde beoordeling


4,9
Rated 4,9 out of 5
4,9 van 5 sterren (gebaseerd op 46 recensies)

Dyslexie

Rated 5,0 out of 5

Via Logomedia zijn we mevrouw Wiertsema terecht gekomen om Naomi te laten testen op dyslexie. Naomi was heel zenuwachtig voor de onderzoeken, maar ze werd snel op haar gemak gesteld en het ging goed. Uit de onderzoeken kwam inderdaad dat ze dyslectisch is.

Nu heeft ze al haar behandelingen bij Logomedia achter de rug en hebben we een heel ander kind vol zelfvertrouwen en dat super vooruit is gegaan wat betreft lezen en spelling.

Het contact is altijd heel fijn geweest. We zijn mevrouw Wiertsema ook zeer dankbaar voor het snelle aanpakken, het goede contact, meedenken en het in gang zetten van alles.

Dyslexie en positief zelfbeeld!

Rated 5,0 out of 5

Beste Mevrouw Wiertsema en beste Evita Groenewoud,

Afgelopen najaar hebben we onze dochter op eigen verzoek bij Marijke/Evita laten testen op dyslexie en faalangst. Volgens de basisschool was hier absoluut geen sprake van. Uit de testen bleek echter wel degelijk dat ze dyslectisch is en tevens een laag zelfbeeld had.

Ze heeft inmiddels hulp gekregen van logopediste Ilse Rijper en is met Evita aan de slag gegaan om haar zelfbeeld te verbeteren. Al na een paar sessies zagen we (en ook anderen die niet van de gesprekken op de hoogte waren) dat ze weer straalde en beter in haar vel kwam te zitten.

We willen mevrouw Wiertsema en Evita hartelijk danken voor hun betrokkenheid, ervaring en deskundige begeleiding.

Groeten,

Arjan, Yvonne en Quirine Zoutewelle